Tips

Inrichting - Aankleding

Raamversiering

Tip voor raamversiering. Lege verfblikken en kleurrijke doorzichtige thule. Wij vinden het briljant bedacht. En jullie ?

Lees meer ➝
Inspiratie

De leervalkuil

De Leervalkuil. Misschien goed om aan het begin van het schooljaar even met de leerlingen te bespreken. Dat ze er niet alleen voor staan. Zeker als het van de onderbouw naar de bovenbouw gaat kunnen de uitdagingen voor sommige kinderen groter worden. Het is dan fijn als ze weten dat ze niet alles alleen hoeven te doen.

Lees meer ➝
Rekenen

Wie rekent?

Rekenles! En zo tover je een Wie Is Het?-spel razendsnel om in een fun rekentool voor in de klas. Je maakt zelf passende kaartjes met cijfers en een stapel vragen/opdrachten. Je kunt daarbij flink variëren qua som (- + x , vraag (leg alle getallen om die…) of niveau. Dus je kunt het voor vele groepen gebruiken en ook steeds weer opnieuw! Met nieuwe kaartjes. In kringloopwinkels vind je vast nog een paar oude exemplaren van dit spel (of thuis) 

Lees meer ➝
Just for Fun

Bureaubus

Wij zijn fan van recycling. Tijd om weer eens wat te knutselen? Oude pallets, oude plastic kuipjes van bureaustoelen en wat handige handen. Nog wel wat gaatjes boren in die kuipjes, dan kan het (regen)water goed weglopen. Anders krijgen ze allemaal een natte broek 

Lees meer ➝