Tips

Just for Fun

Vilten huisjes

Vilten (kabouter en elfen)huisjes. LED-kaarsje(s) erin en je krijgt prachtige creaties die ook nog eens als nachtlampje dienst kunnen doen. We hebben ze kant-en-klaar te koop gezien, maar dit moet ook (misschien iets minder chique) zelf te maken zijn denken wij. Wat jullie?

Lees meer ➝
Just for Fun

Kunst door kinderen

PRACHTIG! In één woord. Deze tekeningen gemaakt door jonge kinderen die naar werk van de Nederlandse kunstschilder Ton Schulten hebben gekeken. Daarna zijn ze aan de slag gegaan met kleuren mixen en ze hebben gewerkt met overlappende vormen om perspectief te creëren en hun eigen stadsgezichten te maken. Kijk maar even hier voor een mooie indruk.

Lees meer ➝
Just for Fun

Kartonnen huisjes

Kartonnen huisjes maken om een mooi (kerstig) dorpje te vormen. Leuk voor in de klas? Soms kom je via-via zo maar weer aan hele leuke inspiratie. Dit kwamen we tegen op een Hongaarse site (!) Je hebt misschien een beetje Google translate nodig, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf (inclusief afbeeldingen met sjablonen) op https://mentootlet.blogspot.com/ Veel plezier met maken 

Lees meer ➝
Knutselen

Rekenvliegers

Rekenvliegers om de tafeltjes te leren. Fun om te maken en tijdens het tekenen, kleuren en knippen & plakken worden ook al druk tafeltjes geoefend. Lekker eenvoudig en het is een mooie combinatie van creativiteit en rekenen.

Lees meer ➝